Over ons

Laat je B1-teksten schrijven door B1-specialisten

Het schrijven van goede teksten op taalniveau B1 is best lastig. Wil je er zeker van zijn dat jouw teksten goed gelezen én begrepen worden door je doelgroep? Schakel dan ons team van gespecialiseerde B1-tekstschrijvers in.

Neem contact op

B1-specialisten

Wij zijn Marèse Peters en Marcel Uljee, twee senior tekstschrijvers met in totaal meer dan 40 jaar professionele schrijfervaring. Wij zijn gespecialiseerd in het schrijven van teksten in eenvoudig Nederlands. Allebei zijn we Erkend Pluslid van beroepsvereniging Tekstnet. Voor veel verschillende opdrachtgevers schrijven wij al jaren teksten op B1-niveau.

Team B1-specialisten

Wat wij doen

B1-teksten schrijven

Of het nu gaat om brieven, folders, webteksten of magazines: wij schrijven ze in eenvoudig en begrijpelijk Nederlands. In een eerlijke en toegankelijke stijl. Zodat jij de mensen bereikt die je wilt bereiken.

B1-trainingen geven

Wil jij samen met je team leren om zelf op B1-niveau te schrijven? Dat kan! Onze praktische trainingen zijn altijd op maat. Je oefent met teksten uit je eigen werkpraktijk. En wat je leert, kun je de volgende dag meteen gebruiken.

Wie wij zijn

Marèse Peters

Marèse Peters

 

‘Goed B1-schrijven is niet alleen kwestie van taalvaardigheid. Je moet je ook goed kunnen inleven in je doelgroep. Dat is precies waarin Marèse uitblinkt: ze treft altijd een menselijke toon die lezers het gevoel geeft dat ze serieus genomen worden. Duidelijk, oprecht en empathisch.

Marèse is heel zorgvuldig: ze houdt continu de doelen, huisstijlregels en deadlines in de gaten. Dat doet ze altijd met een positieve insteek: een betere teamspeler kun je je niet wensen.’

Marcel over Marèse

Marcel Uljee

Marcel Uljee

 

‘Marcel is misschien wel de beste tekstschrijver die ik ken. Hij heeft een enorme schat aan ervaring met verschillende tekstsoorten en branches. En met B1-teksten is hij op z’n best.

Marcel kan zich erg goed verplaatsen in de lezer van een brief of webtekst. En daar stemt hij zijn teksten op af. Daarnaast is hij een prettige doorvrager: ik ken niemand die op zo’n zachte manier zulke scherpe vragen stelt. Ik gun elke opdrachtgever een tekstschrijver als Marcel!’

Marèse over Marcel

Klanten

Schadefonds Geweldsmisdrijven

“Wij communiceren dagelijks met slachtoffers van geweldsmisdrijven. Dat willen wij op een respectvolle en toegankelijke manier doen (taalniveau B1). Dat gaat niet vanzelf. Woorden worden gewikt en gewogen. De manier waarop Marcel en Marèse met ons meedenken en meedoen is van hele grote waarde. Hun oplossingen passen en helpen ons beter te communiceren. En dat alles doen ze op een hele prettige, persoonlijke manier!”

Maarten van der Wal, adviseur communicatie en marketing bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

“Marèse heeft in opdracht van het ministerie van SZW een digitale folder geschreven voor zelfstandige ondernemers. De materie in de folder is ingewikkeld en de formuleringen luisteren nauw. Marèse heeft heel goed geluisterd en meegedacht over formuleringen op taalniveau B1, die geschikt zijn voor een specifieke doelgroep. Ze heeft van lastige materie prettig leesbare teksten gemaakt. Samen met een tekenaar zorgde ze voor een goede combinatie van heldere tekst en aansprekende illustraties, wat resulteerde in een mooi geheel.”

Karin Adriaanse, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van SZW

Logo VeiligheidNL

“VeiligheidNL stimuleert veilig gedrag in een veilige omgeving. Dat lukt alleen als onze adviezen begrijpelijk zijn voor een zo groot mogelijke doelgroep. Marèse en Marcel helpen ons om wetenschappelijke en praktische inzichten te vertalen naar toegankelijke, direct toepasbare tips en instructies. Daardoor hebben we meer impact.”

Nathalie Konings, adviseur Marketing & Communicatie bij VeiligheidNL

logo Notariskantoor Drunen - Mr. R. Weismann

"Als notaris ben ik verplicht om mijn cliënten een toelichting te geven op de akte die ze ondertekenen. We hebben daar zelfs een woord voor: Belehrungsplicht. Maar ik heb gemerkt dat cliënten mijn langere toelichtingen niet lezen. Daarom heb ik Marèse gevraagd om korte toelichtingen op B1-niveau te schrijven voor de meest voorkomende notariële aktes. Dat is heel goed gelukt. Een briljante vondst vond ik dat ze elke toelichting begint met een korte samenvatting. De beste oplossingen zijn vaak de simpelste."

Ronald Weismann, notaris bij Notariskantoor Drunen

neem contact op

Hulp nodig bij het schrijven van B1-teksten?

Bel of mail ons gerust! We helpen je graag verder.

Illustratie B1 teksten